сите категории

Е-пошта:[заштитена по е-пошта]

EN

Ти си тука : Дома>Производи>Машина за сечење хартија

Контактирајте нѐ

Мобилен: 86 18858786298

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

WhatsApp:86 18858786298

Додадете: Парк на индустријата за машини Wanquan B17-8, град Wanquan, округ Пингјанг, град Венжу, провинција hejеџијанг

SLR-серија хартиена машина за намотување Jumbo Roll Slitting Machine

Машината од серијата SLR е машина за намотување за сечење хартија за индустријата за конвертирање хартија. Се користи за пресекување на хартиени ролни со голема ширина на ролни со тесна ширина. Компаниите за услуги за конвертирање на фабрики за хартија и ролни хартија имаат потреба од машината за претворање на џамбо ролни во хартиени ролни со различна големина за продажба и лесно доставување до клиентите. се хранат во машина за формирање производи за пакување хартија.

  • Опис
  • Параметар
  • Применливо
  • Туристичка фабрика за клиенти
  • Најчесто поставувани прашања

Тема:
1. Телото на машината усвојува челична чинија со висока дебелина од 40 дебелини. Ова осигурува дека машината избегнува тресење кога работи со голема брзина, а со тоа ја подобрува точноста на ролење на ролни од хартија.
2. Машината има два серво мотори, кои се користат за пренос на материјали и вратило за премотување.
3. SIEMENS PLC, има интелигентен оперативен програмски систем со многу функции, автоматско броење метар, автоматско запирање како поставување броила за ликвидација, застанување за излегување и така натаму.
4. Автоматска контрола на напнатост. Машината може автоматски да го измери дијаметарот на матичната ролна и автоматски да ја прилагоди затегнатоста на излезот.
5. Структурата за одвивање на хидрауличниот подигнувач ги прави џамбо ролните полесно да се вчитуваат и заштедуваат труд.
6. Завршените ролни автоматски ќе се растоварат на земја.
7. Системот веб-водич автоматски го открива работ на мрежата и ја прилагодува позицијата, што може да ја подобри точноста.
8. Нож за сечење инсталиран во задниот дел на машината, дизајнот го прави попогодно да го прилагодите ножот.

Детали:
Ножеви за сечење:Материјалот од челик со голема брзина се прифаќа за да се направат ножеви за сечење на машината. Тој е остар и издржлив. Тие беа инсталирани во задниот дел на машината. Операторите можат лесно да ги приспособат ножевите за сечење за да добијат готови ролни со различна ширина.
Екран на допир:Машината ја прифаќа контролата на PCL од германската марка. Интелигентниот оперативен систем може да го подобри вашето ефикасно работење. Можете лесно да го поставите параметарот и да ги проверите датумите на работа на машината на екранот на допир.
Табела за спојување:Кога ставате нова хартиена џамбо ролна во држачот за одмотување, масата за спојување ви дава платформа за лесно поврзување на новата хартиена мрежа со старата ролна хартија.
Држач за одмотување:Стојалката за одмотување е опремена со два силни краци кои биле контролирани со хидрауличен цилиндар. Може да собере џамбо ролна со дијаметар од 1600 mm. Основата на држачот за одмотување е многу силна. Повеќе од 3000kg хартиена џамбо ролна може да биде стабилно ставена во држачот за одмотување.
Валка за банана:Ролерот со банана има површина за виткање. Може да ја шири хартиената мрежа и да ги отстрани браздите на хартијата. Кога конвертирате тенки и лесни хартиени ролни, тоа е незаменлив дел.
Лесни ролни за истовар: Машината за премотување на моделот може да добие ролни со дијаметар од 1500 mm. Тешко е рачно да се растовараат толку големи ролни. Имаме систем за автоматско растоварување. Оската за премотување може да се контролира со цилиндар и да ги премести сите готови ролни на земја.

Ролери за бананаЛесни ролни за истовар
Ролери за банана
Лесни ролни за истовар
Завршени ролни за намотувањеНожеви за ножеви
Завршени ролни за намотувањеНожеви за ножеви
Табела за спојувањеЕкран на допир
Табела за спојување
Екран на допир
Штандови за одмотување
Штандови за одмотување

Зошто да изберете Binbao Machine машина за ликвидација на џамбо ролна хартија за сечење?


Binbao machinery е професионален производител на машина за премотување хартија за сечење хартија, машина за сечење листови од ролна до листови. Ние се фокусираме само на производство на овие две машини со различни функции за различно конвертирање на материјали. Имаме повеќе богато искуство во конвертирање на различен материјал и ви нудиме најдобро решение. Сите продажни и технички инженери во машината Бинбао се дипломирани на познатиот универзитет во Кина. Професионалното техничко знаење и англиските комуникациски вештини гарантираат дека можеме да обезбедиме најдобар консултант и услуга по продажбата. Ако ви треба посебна функција за обработка во машината за сечење, нашите инженерски тимови можат да обезбедат поддршка за да ја приспособат машината за вас според вашите реални барања за производство.

 Binbao SLA-1600 Model Machine во Чиле клиентска локација


Што е машина за премотување хартија за сечење хартија? Каква корист можете да добиете од машината?


Машината за намотување за сечење на серијата SLR е опрема за пред пресување и по печатење која сече голема ролна хартија, филм, неткаен материјал, алуминиумска фолија, мика лента и други тенки материјали во 3-5 ролни со различна ширина. Често се користи во фабрика за хартија и сервисни фабрики за конвертирање хартија. За компаниите за обработка и конвертирање на ролни хартија, нашата машина за намотување хартија со голема брзина и повеќе функции може да им помогне драматично да го зголемат производствениот капацитет и ефикасно. Моделот на машината за намотување за сечење хартија може да работи за ролни од 20-500 gsm, специјална за обработка на обложена хартија со мала тежина. Тоа не само што ви помага да ги заштедите трошоците за конвертирање, туку исто така можете пофлексибилно да ги прилагодите вашите хартиени ролни во вашиот магацин. Во некои работилници за премачкување и работилници за печатење, не можете да добиете добри ролни завршени со затегнување во машината за обложување и флексибилната машина за печатење (многу лабави готови ролни), машината може да ги одмотува ролните и да ги премотува ролните за да добие добро затегнати готови ролни (исто така може да ги скрати работ при премотување).

插图1-FJ серија машина за намотување хартија сечење хартија
插图2-Завршени ролни за намотување


Каков вид хартија може да конвертира оваа машина?


Серијата SLR може совршено да конвертира хартија и картон од 15 на 500 грама. Обработката на хартија со ниска gsm (хартија со мала тежина) е предност на машината за намотување за сечење на серијата SLR, како што е мг хартиена хартија, хартија за печење, хартија обложена со силикон со една и двојна страна, восочна хартија и така натаму специјална хартија за завиткување производи, храна.


Каква структура усвојува машината за намотување на ролни за сечење хартија од серијата SLR?


Машината од серијата Binbao SLR вклучува два дела, држач за одмотување и главна машина (за сечење и намотување). Држачот за одмотување е одделен со единица за намотување со пресеци. Ножеви за сечење беа инсталирани во задната страна на машината, што е погодно за прилагодување на ножевите за сечење. Има едно вратило за премотување кое беше контролирано од независен мотор. Друг мотор се користеше за транспорт на хартиена мрежа.

插图3 Цртеж на распоред


Каков тип ножеви за премотување се усвојуваат SLR серии за премотување на сечење?


Постојат два вообичаени типа на ножеви за сечење на пазарот на машини за премотување, нож со сечилото за бричење и нож со кружни (кружни) ножеви. Нашата машина од серијата SLR го усвои механичкиот нож со тркалезно сечило и ножот за пневматска структура. Неговото сечило е направено со висококвалитетен увоз на легиран челик со голема брзина. Овој тип на држач за ножеви лесно се менува сечилото и се прилагодува во вратилото за да се добие различна ширина на сечењето.

插图5 Сечило на ножеви за сечење
插图6 Ножеви за сечење

Можеме ли да пресечеме хартиена џамбо ролна на повеќе од 5 ролни во машината за намотување за сечење на серијата SLR?


Не, не можеш. Бидејќи сериската машина има само едно вратило за премотување. Максималната количина на готови ролни е 5 ролни. Машините од серијата SLR главно работат за хартија со мала тежина, ако премотат премногу ролни во едно вратило, тие ќе се демнат еден со друг за време на премотувањето.


Како да растоварате толку големи готови ролни хартија?


Нашата машина од серијата SLR може да направи џамбо хартиени ролни со дијаметар од 1500 mm во вратилото за премотување. Нашето вратило за премотување се контролира со цилиндар. Готовите ролни може да се постават на земја.

插图7 готови ролни
插图8 Завршена ролна


Како машината од серијата SLR да транспортира хартиена мрежа?


Машината има два мотори, еден за контролирање на вратилото за премотување, друг за возење на ролери за шипки. Ролерите за штипки се придвижуваат со мотор и транспортираат хартиена мрежа во машината.

插图9 Нип Ролер
插图10 Одмотување хартија


Кои се предностите на држачите за одмотување на SLR модели?


Серискиот држач за одмотување на машината за премотување сечи има интегрирана челична рамка, а основната тежина надминува 1500 кг. Како што сите знаеме, колку е потешка основата, хартиениот џамбо ролна се одмотува со постабилно и помалку флуктуации. Колку е постабилно одмотување, површината за сечење на готови ролни е порамна и попрецизно. Покрај тоа, држачот за одмотување има два силни краци контролирани од хидрауличниот цилиндар за масло. Рацете можат лесно да подигнат џамбо ролна со тежина од максимум 1600 кг и максимален дијаметар од 1500 мм. Двата силни краци се фиксираат на линеарната водилка, така што хартиената џамбо ролна може точно да се движи нагоре, надолу, лево и десно. Чашите за хартиено јадро се опционални, механички тип и тип за проширување на воздухот.

微 信 图片 _20211229131955

插图 -7
插图 -8


Како се произведува нашата машина за премотување на сечење?


По добивањето на нарачката на купувачот, нашиот оддел за дизајн ќе ги разгледа потребите на купувачот и ќе ги нацрта цртежите. Деловите за механичка структура на машината се произведени од нас самите. Со цел да се обезбеди точност на обработката на делови, купивме три ЦНЦ машински центри увезени од Германија. Електричните и пневматските додатоци се произведуваат од познати компании. Во текот на процесот на производство, нашите оддели за QA и QC строго ја проверуваат точноста и квалитетот на додатоците во согласност со стандардите на компанијата. Монтажата на машината ја вршат нашите искусни високи машински инженери.

插图 -13
插图 -14
插图 -15
插图 -16


Која е разликата помеѓу нашата постпродажна услуга и другите?


Како меѓународен производител на машини за сечење, обезбедуваме целосни комплети англиска верзија на рачна книга за машина, дијаграм на кола, дијаграм на механичка структура. Нашите инженери за услуги по продажбата, исто така, можат да зборуваат англиски и лесно да комуницираат со операторите на клиентите. Снимивме голем број видеа за работа на машината. Тие се едноставни и лесни за разбирање и можат да им помогнат на операторите на машините на клиентите брзо да се запознаат со машината и да почнат да работат. Сите машини што ги произведуваме може да се поврзат на Интернет, а нашиот технички тим може далечински да ги проверува дефектите на системот, да поставува параметри и други услуги за клиентите

Име на модел

FJ-серија

Ширина на ролна (максимум)

1300-2000mm

Дијаметар на мајка ролна (максимум)

1400мм (1600мм опционално)

Капацитет на телесната тежина Mother Roll

1400 кг (2000 кг по избор)

Дијаметар за превртување на ролни (максимум)

1400мм (1600мм опционално)

Ширина на ролни за намотување (мин)

100mm

Големина на јадро на хартија

3 инчи (достапно е прилагодено)

Опсег на дебелина

20-400gsm

Прецизност на сечење

± 0.2mm

Забрза

500м / минута

Случај-1: Чаши од хартија и садови од хартија и капаци од хартија Производство
Моделот машини за премотување на хартија за премотување широко се користат во фабриката за производители на контејнери за хартија за еднократна употреба. На хартиените чаши, чинии за хартија што формираат машина им се потребни макари за дното за да ги направат овие производи. Машината може добро да исече ролни од џамбо хартија во ролни со тесна ширина (максималниот дијаметар може да биде 1000мм). За обработка на капакот од хартија, исто така, треба да се нахрани со ролна со специфична ширина во машината за формирање.

Случај-2: Хартиени кеси Производство
Хартиените кеси нормално усвојуваат крафт -хартија или обложена маст -доказна хартија. Нашата машина за премотување на преклопување може да ги исече овие типови ролни од хартија во прилагодена ролна хартија со ширина, што ќе се внесе во хартиени кеси за формирање машина. Но, с manufacturer уште многу производители на хартиени кеси користат хартиени кеси за обликување хартија за формирање машини за некои типови хартиени кеси. Во фабриката на овие производители, машината за премотување на хартија се превртува по печатење ролни од хартија.

Случај-3: Хартија цевка и хартија може
Хартиената цевка е неопходна алатка во индустријата за производи од хартија. Машината што произведува цевка за хартија исто така треба да внесе мали ролни од хартија со различна ширина. Овие внесување мали ролни од хартија во ширина зависат од тоа колку дијаметар хартиена цевка сакате да направите. Затоа, ние мора да го исечеме џамбо ролот од хартија во мали ролни со различна ширина за да ги исполниме барањата за производство на хартиени цевки. Изработката на обработка на конзерви од хартија е слична со производството на хартиени цевки.

应用 1-1
应用 1-2

应用 1-3

应用 1-4
应用 1-5
应用 1-6
应用 2-1
应用 2-2
应用 2-3
应用 3-1
应用 3-2
应用 3-3

Сосема нова машина за премотување хартија SLR модел на Binbao machienry SLR беше инсталирана во Виетам. Машината ќе работи во производство на нов леб хартиени кеси.

Случај-1
Машина за премотување хартија од серии BINBAO SLA што работи во нашата фабрика за ролни, произведува фабрика за купувачи на производители.
Моделната машина за превртување на хартија за премотување совршена работа за сечење и намотување џамбо ролни за печатење и пакување материјал. Нашиот клиент прави ролни од материјал за пакување за алкохолни марамчиња, шеќер за кафе, и така натаму. Тие донесоа четири комплети нашата различна модел машина за сечење за нивна обработка.案例 1-1
案例 1-2
案例 1-3
案例 1-4


Случај-2
BINBAO SLA серија за преклопување хартија за сечење хартија што работи во нашата фабрика за клиенти на производители на хартиени кеси за вентили
Кога повторно ја посетивме фабриката за клиенти, тие го купија нашиот модел на машина 4 години. Изгледа многу старо, но сепак може да работи добро во нивната производна линија. Тие произведуваат само хартиени кеси од типот вентил за пакување производи во прав, како што се шеќер во прав, брашно, цемент и така натаму. Ги посетивме за да разговараме за дополнителен план за купување машини за сечење од 3 комплети.案例 2-1
案例 2-2
案例 2-3
案例 2-4
案例 2-5
案例 2-6

Случај-3
Машина за премотување хартија од серии BINBAO SLA што работи во нашата авиокомпанија, хартиени кеси за ѓубре, производители на клиенти, фабрика за клиенти
Авиокомпаниите имаат многу високи барања за квалитетот на производот, а нашите клиенти ги имаат истите барања за нашите машини. Покрај тоа, тие исто така ја ценат нашата висококвалитетна услуга по продажбата. Бидејќи обезбедувањето стабилна работа на нивните машини им помага да го зголемат производствениот капацитет.案例 3-1
案例 3-2
案例 3-3
案例 3-4

Случај-4

Нашиот клиент од Казахстан среќно направи групна фотографија со машината за сечење хартија и машината за сечење ролна до листови кои се инсталирани и дебагирани.

илустрација

Како важна земја во Централна Азија, Казахстан брзо се развива во лесната индустрија. Особено, побарувачката за хартиена амбалажа за еднократна употреба, како што се хартиени чаши и хартиени кеси, нагло се зголеми. Нашиот клиент од Казахстан купи џамбо машина за сечење хартија со голема брзина, машина за сечење ролна во листови и целосно автоматска линија за производство на хартиени кеси овој пат. Имаат повеќе од десет години искуство во индустријата за пакување хартиени производи, а опремата овојпат ја ажурираа затоа што едвај чекаат да го зголемат производствениот капацитет. Дури и ако не можеме да одиме на локацијата за да им обезбедиме на клиентите услуги за инсталација и пуштање во работа, клиентите сепак избираат да ни веруваат и да нарачаат машина за сечење хартија и машина за сечење листови хартија за нас за три машини истовремено.

Работни видеа на моделот SCL-1400 во Казахстан, клиентска локација

SLA-1600 Модел за премотување машина за превртување во Казахстан, клиентска локација

Откако клиентот ги прими овие машини, го обезбедивме прирачникот за работа, дијаграмот за распоред на машината, дијаграмот на кола и други сродни документи за машината за сечење и машината за сечење листови. Нашиот тим за услуги по продажбата обезбедува онлајн услуги за инсталација и пуштање во работа, трпеливо одговарајќи на секое прашање од клиентите. За само една недела, машината беше инсталирана и дебагирана, а машината моментално е во нормално производство.
Ние веруваме дека нашата машина за сечење ролни хартија и машината за вкрстување на хартија во голема мера ќе ја подобрат ефикасноста на производството за клиентите. Можностите секогаш им се оставаат на оние кои се подготвени однапред да купат опрема за да го зголемат производниот капацитет и да се подготват за голема епидемија на пазарот по завршувањето на епидемијата.


Работни видеа на моделот SCL-1400 во Казахстан, клиентска локација

1. Колку минимална gsm (грама на квадратен метар) хартија може да исече вашата машина?
Одговор: Навистина е тешко да се исече и навива тенка ролна хартија во машина за премотување хартија за премотување. Нашата структура на машини совршена за работа во конвертирање на џамбо ролна со тенка хартија (минимум 18gsm хартија)
2. Ние сме производител на хартија за лагер за самолеплива хартија и хартија за завиткување храна со силикон. Материјалот е многу лизгав и тешко може да се премотува во ролни со тесна ширина. Како го решавате проблемот?
Одговор: Дадовме решенија за многу слични потрошувачи на производители на материјали. Разумната структура и контролниот систем на нашата машина може да спречи лизгање на материјалот.
3. Нашите ролни од хартија се отпечатени од флексибилната машина за печатење. Може ли веб-водичот на вашата машина да ја открие линијата со ознаки за печатење на работ и да го намали работ?
Одговор: Да, можеме да користиме сензор за тип CCD, кој има камера за откривање на линијата за печатење. Покрај тоа, нашата машина може да го намали и исфрли работ на отпадот од машината.
4. Јас сум снабдувач на материјали и опрема за печатење и пакување во Европа. Дали имате CE сертификација за моделната машина?
Одговор: Сите наши модели на машини за сечење имаат CE сертификат CE.
5. Имам некои прилагодени барања за обработка на нашите производи? Можете ли да ми помогнете?
Одговор: Имаме професионален тим за дизајнери кои даваат решенија за прилагодување на барањата. Добредојдовте да контактирате со нас и да разговараме за вашите нови идеи.

Контактирајте нѐ

Жешки категории